logo
 • Az YKA SE gyerekversenyzői nemzetközi és hazai versenyek eredméynes szereplői évről évre
  Sportélet

  Az YKA SE gyerekversenyzői nemzetközi és hazai versenyek eredméynes szereplői évről évre

 • A kikötői büfé teraszáról, egy átvitorlázott nap után jól esik véginézni a nyugodt tavon
  Shangri La

  A kikötői büfé teraszáról, egy átvitorlázott nap után jól esik véginézni a nyugodt tavon

 • Kényelmes, biztonságos és barátságos hely a Velencei-tavi nagyhajóknak az YKA marinája
  Kényelmes, barátságos

  Kényelmes, biztonságos és barátságos hely a Velencei-tavi nagyhajóknak az YKA marinája

 • Az egyre bővülő nagyhajós flottában a túrahajók mellett, sportos kielzugvogelek is állnak a marinában
  Nagyhajós flotta

  Az egyre bővülő nagyhajós flottában a túrahajók mellett, sportos kielzugvogelek is állnak a marinában

 • konyhával, vizesblokkal, társalgóval, büfével várja a nagyhajósokat, és a táborozó gyerekeket.
  A klubház

  konyhával, vizesblokkal, társalgóval, büfével várja a nagyhajósokat, és a táborozó gyerekeket.

 • nyugodt kikapcsolódásra, napozásra, pihenésre csábít
  A strand

  nyugodt kikapcsolódásra, napozásra, pihenésre csábít

 • Nyári Vitorlás tábor gyerekeknek

Nyaranta hatnapos táborba várjuk a vitorlázás iránt érdeklődő gyerekeket. A vitorlázás mellett egyéb sportprogramok, kirándulások is színesítik a méltán népszerű programsorozatot.

Nagy András, kikötő vezető Tel: 06309834499 andras.nagy@ykase.hu www.ykase.hu

A Velencei-tó legjobban felszerelet kiktője az YKA, ahol nemcsak a hajók kányelmes, és biztonsaágos tárolása megoldott, de a klubház és a tiszta, nyugalmas strand a hajósok parti pihenéséhez, és időtöltéséhez is ideális helyszínt biztosít.

Nagyhajósaink a Velence-tavi versenyek állandó és sikeres résztvevői. Évente két-három saját rendezésű túraversenyt szervezüónk a nagyhajós bérlőknek. A túrafutamok mellett, pályaversenyeken is összemérhetik vitorlázó tudásukat, és hajóik sebességét.

Évadnyitó nagyhajós túraverseny

29 May

posted by

Categories: Egyéb

Tags: , , , , ,

Comments: 0

Remek időben, napsütésben, friss szélben vitorlázhatott az YKA-s évadnyitó amatőr túraverseny mezőnye május 28-án. A regattára huszonnégy hajó nevezett. A mezőny magja szinte végig együtt vitorlázott, szinte test test elleni küzdelem folyt a helyezésekért.

 

Az időjárás igazán kegyes volt az YKA évadnyitó nagyhajós túraversenyének résztvevőihez május utolsó szombatján. Az előrejelzések napos, felhős időt és egyenletes déli szelet ígértek. A reggel kilenc órakor tartott kormányos megbeszélés előtt látszott, a déli ezúttal inkább keleti, viszont legalább fújt. Fátyolfelhők alatt gyülekezett a mezőny a kikötő és a Cserepes sziget között elhelyezett rajtvonalon. Fél tizenegyekor vágott neki a huszonnégy hajó, a Vaskapu irányába, vagyis gyakorlatilag hátszélben. Akinek volt iygekezett hátszélvitorlát húzni, a kielzugvogelek pillangóztak, és volt, aki a raumos megközelítést választotta. Az első pályajel a Vaskapu előtt, még a hosszútisztáson volt, innen félszélben, olykor negyedben kelett a Nagytóra felvitorlázni, a második jelhez. A mezőny gyakorlatilag egyben mozgott, egyedül a Calypso, a Boszi és a Monas lépett meg kicsit a többiektől. A második jelnél komoly tömegjelenetek alakultak ki, de sikerült koccanás nélkül megúszni a bójavételt. Megjegyzedő, hogy a rendezők a rajt előtt nyomatékosan felhívták a résztvevők figyelmét az elsőbbségi és kitérési szabályokra, talán ez is dolgozott még a fejekben. A Nagytóról, ismét félszélben vitt a mezőny útja vissza a Hosszútisztásra, ahol újra venni kellett a terelőbóját. Innen cirkálás következett, az YKA előtt elhajózva, a még meg keleltt kerülni a Cserepes szigetet, és a cölöpöknél kibújva befutni, keleti irányba. A krajcos menet kicsit széthúzta a mezőnyt, itt olykor egy-egy leállás borzolta a kedélyeket. Az élmezőny csatájában is voltak pillanatok, amikor úgy tűnt egy-egy szélcsik váltiztathat a sorrenden. A kikötő előtt frissült a szél, maradt a dél-keleti, keleti jelleg. A mezőnyt a krajc végére megint, mintha összefújta volna a szél, az első három hajó viszont ekkor már elég komoly előnyre tett szert. A sziget m,ögött határozottan élénk szélben segítette a haladást. Nem úszták meg a résztvevők a sziget után sem a cirlását a befutó előtt. Ezen a szombaton a Calypso volt a leggyorsabb, 1 óra 6 perc alatt teljesítette a távot, két perccel mögötte futott be másodikként a Boszi, és 20 másodperccel ez után a Monas. Ez lett egyúttal akajüt nélküli kategória végeredméyne is. A kajütös hajók közt az első a Surda lett, a Stichling és a Márta előtt.

Kommentek

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.