logo
 • Az YKA SE gyerekversenyzői nemzetközi és hazai versenyek eredméynes szereplői évről évre
  Sportélet

  Az YKA SE gyerekversenyzői nemzetközi és hazai versenyek eredméynes szereplői évről évre

 • A kikötői büfé teraszáról, egy átvitorlázott nap után jól esik véginézni a nyugodt tavon
  Shangri La

  A kikötői büfé teraszáról, egy átvitorlázott nap után jól esik véginézni a nyugodt tavon

 • Kényelmes, biztonságos és barátságos hely a Velencei-tavi nagyhajóknak az YKA marinája
  Kényelmes, barátságos

  Kényelmes, biztonságos és barátságos hely a Velencei-tavi nagyhajóknak az YKA marinája

 • Az egyre bővülő nagyhajós flottában a túrahajók mellett, sportos kielzugvogelek is állnak a marinában
  Nagyhajós flotta

  Az egyre bővülő nagyhajós flottában a túrahajók mellett, sportos kielzugvogelek is állnak a marinában

 • konyhával, vizesblokkal, társalgóval, büfével várja a nagyhajósokat, és a táborozó gyerekeket.
  A klubház

  konyhával, vizesblokkal, társalgóval, büfével várja a nagyhajósokat, és a táborozó gyerekeket.

 • nyugodt kikapcsolódásra, napozásra, pihenésre csábít
  A strand

  nyugodt kikapcsolódásra, napozásra, pihenésre csábít

 • Nyári Vitorlás tábor gyerekeknek

Nagyhajós élet

Azt is írhatnánk, hogy nagy hajós élet, merthogy az elmúlt két évben igazán felpezsdült a nagy hajós élet a marinában. Kialakult egy “kemény mag”, akik mondhatni, minden hétvégéjüket a vízen, vagy legalább a kikötőben töltik. Ma már vitathatatlanul az YKA, a velencei-tavi vitorlázás központja.

Vitorlás körökben sokan aban a tévhitben élnek, hogy a Velencei-tó alkalmatlan, vagy unalmas nagyhajózásra. Igaz az egyetlen egybefüggő vízterület a Nagytisztás, azonban aki úgy gondolja unalmas itt hajózni, annak érdemes egyszer itt vízre szállni, és elhajózni mondjuk a Szúnyogszigetre, a Vaskapu ártjárón keresztül, vagy a tó keleti végében bolyongni kicsit a nádas átjárók között. Több, az YKA-ban álló nagyhajó az elmúlt évben több, mint 500 kilométert tett meg a tavon, ami mindig más arcát mutatja.

A nagyhajók között állnak komótos túrahajók, gyorsabb kajütös verdák is, és egyre több sportos kielzugvogel. Ilyen, majdnem 6 méteres, erősen túlvitorlázott, de a kieljüknek köszönhetően igen stabil, de gyors hajók bérelhetők is a kikötőben.

Nagyhajósaink rendszeres résztvevői az amator versenyeknek, s többnyire dobogós helyeken futnak célba. Ha pedig elmaradna egy-egy előre meghirdetett regata, hát maguknak tűznek ki pályát, vagy épp közös túrákra indulnak.

Az YKA ma már nem csak egy kikötő, ahol hajókat tárolnak, nagyhajósainkból jó kis csapat alakult, akik örömmel fogadnak bárkit, akivel közös a szenvedély.

Nyaranta hatnapos táborba várjuk a vitorlázás iránt érdeklődő gyerekeket. A vitorlázás mellett egyéb sportprogramok, kirándulások is színesítik a méltán népszerű programsorozatot.

Nagy András, kikötő vezető Tel: 06309834499 andras.nagy@ykase.hu www.ykase.hu

A Velencei-tó legjobban felszerelet kiktője az YKA, ahol nemcsak a hajók kányelmes, és biztonsaágos tárolása megoldott, de a klubház és a tiszta, nyugalmas strand a hajósok parti pihenéséhez, és időtöltéséhez is ideális helyszínt biztosít.

Nagyhajósaink a Velence-tavi versenyek állandó és sikeres résztvevői. Évente két-három saját rendezésű túraversenyt szervezüónk a nagyhajós bérlőknek. A túrafutamok mellett, pályaversenyeken is összemérhetik vitorlázó tudásukat, és hajóik sebességét.