Táborok: 2024

 Sziasztok! Idén 9 táborral készülünk, július 1-től augusztus 30-ig várunk majd Titeket. Jelentkezni március 16-tól lehet majd a táborokra. :)

Nyári vitorlás tábor gyermekeknek

Ha valamilyen különleges élményt keresel a nyárra és szeretnél belekóstolni a vitorlázás rejtelmeibe, vagy már vitorláztál, de szeretnéd elmélyíteni a tudásod, nagy szeretettel várunk az agárdi vitorlás táborainkba!
 
Idén 3 különböző szinten indítjuk turnusainkat, hogy a tudásotoknak és életkorotoknak megfelelő tábort tudjatok kiválasztani.

8-14 évesek számára kezdő és haladó turnusokat indítunk, a nagyobbakat (14-18 éveseket) kapitányképző táborainkban várjuk.
yacht-klub-agard
yacht-klub-agard
Image
Helyszín
Yacht Klub Agárd kikötője, 2484 Agárd Tópart u. 7/b
A VVSI kikötőtől 300 m-re Budapest felé
Vitorlázás
Optimist gyerek-vitorlásokkal, nagyobbaknak Pillékkel,Laserrel és RS Fevával tanulják a vitorlázás alapjait. Az edző motoros kishajóval követi és irányítja a vitorlázókat. Ha az időjárás engedi naponta 4-6 órát vízen töltünk. Egy nap hosszabb tókerülő túrára is indulunk több hajóval, hideg elemózsiával. Mentőmellényt biztosítunk és kötelezõ. A részvétel feltétele a biztos úszni tudás.

Részletes Vitorlás Programok

1. Kezdő tábor 8-14 éveseknek 

 • ismerkedés a vitorlással, hajó felszerelése és részei
 • kormányzás elsajátítása vitorlázat nélkül; vitorlással fordulás, irányváltás, testhelyzet változtatása a hajóban – segítséggel
 • második nap indul el a vitorlázás teljes felszereléssel, és innentől fogva minden gyerek bátorságához és erejéhez mérten halad a vitorlázással napról napra
 • minden nap foglalkozunk egy kis elmélettel is, mitől megy a hajó, hogy álljanak a vitorlák, közlekedési szabályok stb.
 • alapvető csomók megkötése
 • kikötőbe való ki- és beállás módozatainak elsajátítása különböző körülmények között
2. Haladó tábor 8-14 éveseknek

 • ide olyan gyerekeket várunk, akik már legalább két táborban részt vettek, és akik, ha beülnek egy vitorlásba, tisztában vannak az alapfogalmakkal
 • az első napot már vitorlázással kezdjük, és folyamatosan haladunk az egyre nehezebb feladatok felé, persze mindenkinek igénye, ereje és a szél adta lehetőségek szerint
 • csomótanulás, parttól elindulás és érkezés, borulás-visszaállítás gyakorlás, mi a teendő nagyobb szélben,közlekedési szabályok, kisebb nagyobb túrák a tavon, illetve versenyelmélet
3. Kapitányképző tábor 14-18 éveseknek 

 • itt RS Feva és Pille hajókkal történik az oktatás
 • hosszabb túrákra is indulunk több hajóval
 • horgonyzás, vízből mentés elsajátítása
 • ismerkedés az állóvizek (Velencei-tó, Balaton) sajátosságaival és az alapvető vízi közlekedési szabályokkal
 • ejtünk pár szót a vitorlás versenyzésről, sőt vízen is megpróbálkozunk vele
Kiegészítő programok
A vitorlázás mellett sokat játszunk,  sportolunk, strandolunk, kirándulunk. Biciklitúrára is indulunk, ha olyan az idő, ezért kerékpárt hozzatok!
Szállás, étkezés, tudnivalók
Szállás és étkezés a kikötő klubházában, 6-8 ágyas igényes szobákban. Ágynemű biztosított. A csoportok 16-20 fősek, két vitorlás edző és egy tanár van a gyerekekkel a tábor teljes ideje alatt.

Táborba érkezés és befejezés

A táborok első napján hétfőn délelőtt 9:00-re várjuk a gyerekeket. Kérjük, hogy lehetőleg pontosan érkezzetek, hogy már első nap vízre kerüljenek a vitorlások! Az utolsó nap pénteken délután 5-re várjuk a szülőket, és ekkor, ha a szélviszonyok engedik, egy kis vitorlás bemutatót tartunk. Elpakolás, búcsúzkodás után 6 óra körül zárul a tábor.

Mindenképpen hozzál magaddal

yacht-klub-agard-ajanlott-felszereles

Jelentkezés

Időpontok

Tábor típusa

Szabad helyek

Táborvezető

július 8-12
haladó
1
Kalmár Kata
július 15-19
kapitány
10
Kiss Betti
július 22-26
kezdő
várólista
Halom Bori
július 29 - augusztus 2
kezdő
1
Dezső
augusztus 5-9
haladó
15
Virág Balázs
augusztus 12-16
kapitány
13
Halom Bori
augusztus 26-30
kezdő / haladó
18
Halom Bori
FONTOS!

A jelentkezési űrlaphoz át fogjuk irányítani a THE Sail (Tihanyi Hajós Egylet) weboldalunkra, ahol mostantól már bankkártyával is fizethet!

THE SAIL
nori

Rutai Nóri

tábor jelentkezések
06 (30) 283 4903
nora.rutai[kukac]thesail.hu
 

Részvételi díj

105.000 Ft (szállás nélkül 80.000 Ft)

Testvéreknek 10.000Ft/fő kedvezmény.

Jelentkezés

A honlapon keresztül az online jelentkezési lap kitöltésével lehet jelentkezni, ami megtalálható a tábor időpontok és szabad helyek táblázata alatt. Az adatok megadása után, az előleget két módon tudjátok rendezni, vagy a jelentkezési lap végén eléhető bankkártyás fizetési móddal vagy utalással.
 
Az előleg összege 30.000 Ft. Bankszámlaszámunk pedig a következő: 

Tihanyi Hajós Egylet - YKA: 12010154-00102998-00200005

A közleménybe kérjük gyermek nevét és tábor időpontját
feltűntetni!

Az előleg utáni fennmaradó összeget vagy a tábor előtti héten utaljátok ugyanerre a számlára, vagy a táborkezdéskor tudjátok kifizetni készpénzben.


Táborokkal kapcsolatban keressétek Rutai Nórát, telefonon: +36 30 283 4903, e-mailen: nora.rutai [kukac] gmail.com

 

Fontos!

Minden tábor legügyesebb vitorlázóját meghívjuk egy szeptemberi tehetségkutató vitorlás hétvégére!

Cím

2484 Agárd, Tópart u. 7/B.

Kövess minket!

Copyright © Yacht Klub Agárd 2024. | Készítette Kovács Gergely