Táborok: 2023

 Sziasztok! Idén is 10 táborral készülünk, június 19-től augusztus 25-ig várunk majd Titeket, hamarosan felkerülnek az időpontok, a táborok típusai.  Jelentkezni március 16-től lehet majd a táborokra. :)

Nyári vitorlás tábor gyermekeknek

Ha valamilyen különleges élményt keresel a nyárra és szeretnél belekóstolni a vitorlázás rejtelmeibe, vagy már vitorláztál, de szeretnéd elmélyíteni a tudásod, nagy szeretettel várunk az agárdi vitorlás táborainkba!
 
Idén 3 különböző szinten indítjuk turnusainkat, hogy a tudásotoknak és életkorotoknak megfelelő tábort tudjatok kiválasztani.

8-14 évesek számára kezdő és haladó turnusokat indítunk, a nagyobbakat (14-18 éveseket) kapitányképző táborainkban várjuk.
yacht-klub-agard
yacht-klub-agard
Image
Helyszín
Yacht Klub Agárd kikötője, 2484 Agárd Tópart u. 7/b
A VVSI kikötőtől 300 m-re Budapest felé
Vitorlázás
Optimist gyerek-vitorlásokkal, nagyobbaknak Pillékkel,Laserrel és RS Fevával tanulják a vitorlázás alapjait. Az edző motoros kishajóval követi és irányítja a vitorlázókat. Ha az időjárás engedi naponta 4-6 órát vízen töltünk. Egy nap hosszabb tókerülő túrára is indulunk több hajóval, hideg elemózsiával. Mentőmellényt biztosítunk és kötelezõ. A részvétel feltétele a biztos úszni tudás.

Részletes Vitorlás Programok

1. Kezdő tábor 8-14 éveseknek 

 • ismerkedés a vitorlással, hajó felszerelése és részei
 • kormányzás elsajátítása vitorlázat nélkül; vitorlással fordulás, irányváltás, testhelyzet változtatása a hajóban – segítséggel
 • második nap indul el a vitorlázás teljes felszereléssel, és innentől fogva minden gyerek bátorságához és erejéhez mérten halad a vitorlázással napról napra
 • minden nap foglalkozunk egy kis elmélettel is, mitől megy a hajó, hogy álljanak a vitorlák, közlekedési szabályok stb.
 • alapvető csomók megkötése
 • kikötőbe való ki- és beállás módozatainak elsajátítása különböző körülmények között
2. Haladó tábor 8-14 éveseknek

 • ide olyan gyerekeket várunk, akik már legalább két táborban részt vettek, és akik, ha beülnek egy vitorlásba, tisztában vannak az alapfogalmakkal
 • az első napot már vitorlázással kezdjük, és folyamatosan haladunk az egyre nehezebb feladatok felé, persze mindenkinek igénye, ereje és a szél adta lehetőségek szerint
 • csomótanulás, parttól elindulás és érkezés, borulás-visszaállítás gyakorlás, mi a teendő nagyobb szélben,közlekedési szabályok, kisebb nagyobb túrák a tavon, illetve versenyelmélet
3. Kapitányképző tábor 14-18 éveseknek 

 • itt RS Feva és Pille hajókkal történik az oktatás
 • hosszabb túrákra is indulunk több hajóval
 • horgonyzás, vízből mentés elsajátítása
 • ismerkedés az állóvizek (Velencei-tó, Balaton) sajátosságaival és az alapvető vízi közlekedési szabályokkal
 • ejtünk pár szót a vitorlás versenyzésről, sőt vízen is megpróbálkozunk vele
Kiegészítő programok
A vitorlázás mellett sokat játszunk,  sportolunk, strandolunk, kirándulunk. Biciklitúrára is indulunk, ha olyan az idő, ezért kerékpárt hozzatok!
Szállás, étkezés, tudnivalók
Szállás és étkezés a kikötő klubházában, 6-8 ágyas igényes szobákban. Ágynemű biztosított. A csoportok 16-20 fősek, két vitorlás edző és egy tanár van a gyerekekkel a tábor teljes ideje alatt.

Táborba érkezés és befejezés

A táborok első napján hétfőn délelőtt 9:00-re várjuk a gyerekeket. Kérjük, hogy lehetőleg pontosan érkezzetek, hogy már első nap vízre kerüljenek a vitorlások! Az utolsó nap pénteken délután 5-re várjuk a szülőket, és ekkor, ha a szélviszonyok engedik, egy kis vitorlás bemutatót tartunk. Elpakolás, búcsúzkodás után 6 óra körül zárul a tábor.

Mindenképpen hozzál magaddal

yacht-klub-agard-ajanlott-felszereles

Jelentkezés

Időpontok

Tábor típusa

Szabad helyek

Táborvezető

Június 19-23.
kezdő
várólista
Halom Bori
Július 10-14.
kezdő
várólista
Kalmár Kata
Július 17-21.
haladó
várólista
Halom Bori
Július 24-28.
kezdő
várólista
Gál Dezső
Július 31-Augusztus 4.
kapitányképző
5 fő
Kiss Betti
Augusztus 7-11.
felnőtt
3 fő
Somogyi Pali
Augusztus 14-18.
haladó
6 fő
Kalmár Kata
Augusztus 21-25.
kezdő
betelt
Halom Bori
FONTOS!

A jelentkezési űrlaphoz át fogjuk irányítani a THE Sail (Tihanyi Hajós Egylet) weboldalunkra, ahol mostantól már bankkártyával is fizethet!

THE SAIL
viki

Héjj Viktória

tábor jelentkezések
06 (20) 222 9867
viktoria.hejj@thesail.hu

Részvételi díj

95.000 Ft (szállás nélkül 75.000 Ft)

Testvéreknek 5000Ft/fő kedvezmény.

Jelentkezés

A honlapon keresztül az online jelentkezési lap kitöltésével lehet jelentkezni, ami megtalálható a tábor időpontok és szabad helyek táblázata alatt. Az adatok megadása után, az előleget két módon tudjátok rendezni, vagy a jelentkezési lap végén eléhető bankkártyás fizetési móddal vagy utalással.
 
Az előleg összege 30.000 Ft. Bankszámlaszámunk pedig a következő: 

Tihanyi Hajós Egylet - YKA: 12010154-00102998-00200005

A közleménybe kérjük gyermek nevét és tábor időpontját
feltűntetni!

Az előleg utáni fennmaradó összeget vagy a tábor előtti héten utaljátok ugyanerre a számlára, vagy a táborkezdéskor tudjátok kifizetni készpénzben.


Táborokkal kapcsolatban keressétek Héjj Viktóriát, telefonon: +36 20 222 9867, e-mailen: viktoria.hejj [kukac] thesail.hu

 

Fontos!

Minden tábor legügyesebb vitorlázóját meghívjuk egy szeptemberi tehetségkutató vitorlás hétvégére!

Cím

2484 Agárd, Tópart u. 7/B.

Kövess minket!

Copyright © Yacht Klub Agárd 2023. | Készítette Kovács Gergely