Nagyhajós élet

yacht-klub-agard
Azt is írhatnánk, hogy nagy hajós élet, merthogy az elmúlt két évben igazán felpezsdült a nagy hajós élet a marinában. Kialakult egy “kemény mag”, akik mondhatni, minden hétvégéjüket a vízen, vagy legalább a kikötőben töltik. Ma már vitathatatlanul az YKA, a velencei-tavi vitorlázás központja.

Vitorlás körökben sokan aban a tévhitben élnek, hogy a Velencei-tó alkalmatlan, vagy unalmas nagyhajózásra. Igaz az egyetlen egybefüggő vízterület a Nagytisztás, azonban aki úgy gondolja unalmas itt hajózni, annak érdemes egyszer itt vízre szállni, és elhajózni mondjuk a Szúnyogszigetre, a Vaskapu ártjárón keresztül, vagy a tó keleti végében bolyongni kicsit a nádas átjárók között. Több, az YKA-ban álló nagyhajó az elmúlt évben több, mint 500 kilométert tett meg a tavon, ami mindig más arcát mutatja.

A nagyhajók között állnak komótos túrahajók, gyorsabb kajütös verdák is, és egyre több sportos kielzugvogel. Ilyen, majdnem 6 méteres, erősen túlvitorlázott, de a kieljüknek köszönhetően igen stabil, de gyors hajók bérelhetők is a kikötőben.

Nagyhajósaink rendszeres résztvevői az amator versenyeknek, s többnyire dobogós helyeken futnak célba. Ha pedig elmaradna egy-egy előre meghirdetett regata, hát maguknak tűznek ki pályát, vagy épp közös túrákra indulnak.

Az YKA ma már nem csak egy kikötő, ahol hajókat tárolnak, nagyhajósainkból jó kis csapat alakult, akik örömmel fogadnak bárkit, akivel közös a szenvedély.

Cím

2484 Agárd, Tópart u. 7/B.

Kövess minket!

Copyright © Yacht Klub Agárd 2024. | Készítette Kovács Gergely