A kikötő

kikoto
A Yacht Klub Agárd 2002-ben alakult azzal a szándékkal, hogy a Velencei-tó vitorlás életét és az utánpótlás nevelést fellendítse és régebbi, magas színvonalára emelje.

Tímár Péter edző vezetésével és az akkori tulajdonosok támogatásával megindult a vízi programok megvalósítása, és a gyerekek minőségi versenyeztetése. Modern klubház épületünk is ekkor épült, mely magas szinten szolgálja a vitorlázókat napjainkban is.

Rengeteg fiatal ismerkedett a vitorlázással a nyári Timu-táborokban, ahol megismerkedhettek a Velencei-tó környékének szépségeivel és elsajátíthatták a vitorlázó életmód rejtelmeit. A táboros gyerekek fejlődtek, megkezdődhetett a versenyzői program.

A következetes munka egyre szebb eredményeket hozott, s a klub elismertsége is növekedett. Karé Réka bajnoki címet szerzett, egyre előrébb végeztek a fiatalok a ranglistákon. Győrffy Bálint, Mátyás Viktor dobogós helyezésekig jutott. Elismerésként 2005-ben utánpótlás bajnokságot rendeztünk. A romló gazdasági környezet miatt azonban nehézségek körvonalazódtak, -hátráltatva a munkát és a fejlődést,- így a versenyzők nagy része szülőkkel, edzőkkel, a VVSI területén bérelt helyen folytatta a sportolást. Tímár Péter és 2005-ben a csapathoz csatlakozó Majthényi Zsombor a mostoha körülmények ellenére kitartóan folytatta a munkát.

Ekkor érkezett a segítség a Tihanyi Hajós Egylet, Rutai István és Andi, továbbá Fa Nándi közreműködésével, akik felkarolták a csapatot. Új telephelyet, jól funkcionáló klubházat és mólórendszert biztosítottak a további munkához. Ennek ellenére a lelkes közösség ragaszkodott gyökereihez, eredeti klubjához, így a háttérben folyamatosan küzdött a Klub nevéért, jövőjéért. Sorozatos közgyűlések, tárgyalások és jogi procedúrák után, 2010 februárjában a lelkes csapat visszakapta az YKA nevet, melyet azóta is képviselnek a versenyeken.

A versenyzők fejlődése azóta is töretlen, annak ellenére, hogy 2013. január 26-án Timu elhajózott közülünk, hatalmas űrt hagyva maga után. A lendületet új edzők bevonásával próbáltuk megőrizni, 2010-től Sipos Bence már velünk dolgozik, 2013-ban Perényi Miklós segítette munkánkat, 2014-től új Optimistes edzőnk Balogh Csaba is csapatunk tagja.

Egyre több a kiváló eredményt elérő versenyzők száma, az YKA él, fejlődik, dolgozik, s reméljük még sok éven keresztül láthatjuk versenyzőinket az eredménylisták élén.

Cím

2484 Agárd, Tópart u. 7/B.

Kövess minket!

Copyright © Yacht Klub Agárd 2024. | Készítette Kovács Gergely